DogsA kutyakozmetikus kiválasztása: Gyakorlati tanácsok

április 11, 2022by Andras0
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2022/04/kutyakozmetikus-kivalasztasa-4-1280x1006.jpg

Ha úgy döntesz, hogy magadhoz veszel egy négylábú barátot, akkor nemcsak állatorvost, hanem egy kutyakozmetikust is érdemes keresned. A kutyakozmetikus feladata négylábú kedvenceink szépségének és a higiéniájának biztosítása, a megfelelő ápolószerek kiválasztása és szőrápolással kapcsolatos kérdések megválaszolása. Ebben a cikkben összefoglaljuk,  hogy milyen egy jó kutyakozmetikus, és hogyan találhatsz rá.

Mit csinál egy kutyakozmetikus?

A kutyakozmetikusok olyan emberek, akik a kutyák és macskák szőrét gondozzák. Ez olyan szolgáltatásokat foglal magába, mint a szőr vágása, körömvágás, fül- és szemtisztítás, fürdetés, fésülés, nyírás, bőrápolás, spa kezelések, illetve eszközöket és ápoló szereket értékesítenek az otthoni ápoláshoz.

Egy profi kutyakozmetikus mindent tud az adott fajta sajátosságairól, például arról, hogy milyen frizurákat lehet nekik készíteni, és ismeri a különböző szőrvágási technikákat. Egy jó kutyakozmetikusnak egy kicsit állat pszichológusnak is kell lennie – a legtöbb kutya vagy cica, nagyon stresszes egy ilyen kezelés alatt – ezért a kutyakozmetikusnak tisztában kell lennie azzal, hogy hogyan nyugtassa meg őket, és hogyan találja meg a közös munkára – a kezelésre – a megfelelő együttműködési formát.

A kutyakozmetikus keresése

A kutyakozmetikus kereséseTalálhatsz kutyakozmetikust a barátaid vagy más kutyatulajdonosok ajánlásával is, akikkel a séták során találkozol, illetve az interneten is. A szakember kiválasztásakor figyelj a következő részletekre:

Tapasztalat: Attól, hogy kutyakozmetikusnak megvan a megfelelő végzettsége, még nem biztos, hogy ismeri a munkája összes gyakorlati részét. Egy kezdő kutyakozmetikusnak is érdemes esélyt adni, amennyiben tapasztalt szakember felügyelete alatt dolgozik.

Az adott fajtával való munka: nyugodtan kérdezd meg a szakembert, hogy ismeri-e a kutyusod fajtáját.

A szerszámok fertőtlenítése: feltétlenül kérdezz rá arra, hogy hogyan fertőtleníti a kutyakozmetikus a szerszámait. A kedvenced biztonsága függ tőle.

Ajánlások: Ha a kutyakozmetikust a barátaid ajánlják, akkor valószínűleg minden rendben van. Abban az esetben, az interneten keresel egy kutyakozmetikust, olvasd el az interneten található független véleményeket.

Portfólió: Ha hirdetés útján találtál szakembert, kérd meg, hogy küldjön fényképeket az eddigi munkáiról. A szalonoknal általában van portfóliójuk a weboldalukon és a közösségi médiában is.

Ismerkedés a kutyakozmetikussal

Ismerkedés a kutyakozmetikussalHa már letetted a voksod egy kutyakozmetikus mellett, de még nem készültél fel a kedvenceddel egy teljes spa csomagra, kérheted csak az alapszolgáltatásokat, például fültisztítást, körömvágást és szőrvágást. Ezzel kevesebb stresszt okozol majd a kedvencednek. Figyeld meg, hogy hogyan reagál a farka a kezelés során, és hogy hogyan kezeli őt a szakember. Ha neked és kedvencednek is szimpatikus a szakember és a munkája, legközelebb már teljes csomagba is befizetheted őt.

Akár otthon, akár egy szalonban dolgozik a kutyakozmetikus, válaszd a professzionalizmust és a tapasztalatot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/07/logo_orange.png
Rólunk
Budapest, Tinódi u. 5, 1095
06304489793
Mon - Sun: 8AM - 8PM
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Hírlevél

    bt_bb_section_top_section_coverage_image