DogsA megfelelő játékok kiválasztása a kutyák számára

április 11, 2022by Andras0
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2022/04/223_ORKA_Pine_Cone_in_use._V401116392_.jpg

A kutyáknak számára fontos, hogy rágcsáljanak valamit, de a családi békesség miatt jobb, ha ez nem a cipőd vagy a bútorok. Ahhoz, hogy a kutya fogai megfelelően fejlődjenek és ápoltak, erősek maradjanak, olyan játékokat kell keresni, amelyeket nyugodtan rágcsálhat. Ezekre nem csak a fogzó kölyökkutyáknak, hanem a felnőtt állatoknak is szüksége van.

Miért van szüksége a kutyának speciális játékokra?

Miért van szüksége a kutyának speciális játékokra?A tapasztalatlan állattartók azt hiszik, hogy az utcán lévő botok és bármilyen labda megfelelő a játékhoz, a kisállat-szakértők és a tapasztalt kutyatulajdonosok azonban azt mondják, hogy kutyajátékokat csak megbízható helyről, például kisállat-kereskedésekben szabad vásárolni. Az utcán talált botok vegyi anyagokat tartalmazhatnak vagy élősködők élhetnek rajtuk, a gyermekjátékok pedig nem alkalmasak rágásra – a rágcsálás akár allergiás reakciókhoz, mérgezéshez vagy szájsérülésekhez vezethet. Ez elkerülhető, ha kifejezetten kutyáknak tervezett játékokat vásárolunk.

Mire figyeljünk a kutyajáték kiválasztásakor?

Az állatkereskedésekben nagyon sokféle játék kapható, amik mind a kutya saját játékidejéhez, korához, aktivitásához készülnek, és a gazdival való játékhoz is megfelelőek. Érdemes sokféle játékot szerezni a kutyának, hogy minél változatosabban tudjon játszani.

A választáskor figyelj ezekre a dolgokra:

Forma: Ahhoz, hogy a kutyus igazi kényeztetést kapjon, vedd figyelembe, hogy mit szeret. Néhányan a jutalomfalatokért élnek-halnak, mások megőrülnek a labdákért, míg van olyan kutyus, aki inkább rágni-rángatni szeret, és az ilyen játékokat részesítik előnyben.

Méret: A játék megvásárláskor vedd figyelembe, hogy mekkora a kedvenced, mivel nagy, közepes és kis fajták számára is vannak eltérő méretű játékok. A játékoknak kényelmesnek és biztonságosnak kell lenniük.

Mire figyeljünk a kutyajáték kiválasztásakor?Anyag: Válaszd a minőségi anyagokból készült játékokat, amelyek nem tartalmaznak a kutyákra káros anyagokat. Érdemes rugalmas és tartós játékokat választanod.

Könnyű tisztíthatóság: Vannak olyan játékok, amelyeket elég víz alatt leöblíteni vagy ruhával letörölni, de vannak olyanok is, amelyek alapos, szinte professzionális tisztítást igényelnek. Ha azt szeretnéd, hogy kedvenced játéka sokáig tartson, és mindig jól nézzen ki, válassz tartós, jól tisztítható játékokat.

Extra opciók: Vannak játékok, amik segítik a fogak egészségének megőrzését, a kutya fejlesztését, vagy a kutya fizikai állapotának javítását. Egyes játékok többféle funkciót is egyesítenek.

A kisállatkereskedésekben biztosan találsz valamit, amit négylábú barátod imádni fog, és a választáshoz a szakértők segítségét is kérheted!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/07/logo_orange.png
Rólunk
Budapest, Tinódi u. 5, 1095
06304489793
Mon - Sun: 8AM - 8PM
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Hírlevél

    bt_bb_section_top_section_coverage_image