DogsRossz lehelet a kutyáknál: okok és megelőzés

április 12, 2022by Andras0
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2022/04/zapah-izo-rta-u-sobak-e1649754167668.jpg

Egyes kutyatulajdonosok panaszkodnak arra, hogy háziállataiknak rossz a lehelete, pedig a kutyusnak nincs gyomor- és bélrendszeri problémája, megfelelő, jó minőségű tápot kap, de ezeknek ellenére mégis fennáll a probléma. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy mi okozhatja a rossz leheletet, és azt, hogy milyen megelőző intézkedéseket lehet tenni ellene.

Miért lehet a kutyának rossz a lehelete?

Miért lehet a kutyának rossz a lehelete?A legtöbb esetben a rossz lehelet oka a fogágy különböző betegségei, amelyek összefügghetnek egymással, mivel az egyik a másik kialakulását okozhatja. Fiatal kutyusoknál a fogváltás is okozhat rossz leheletet, ezt a megfelelő játékokkal, rágcsálnivalókkal előzhetjük meg!

A fogkő a felhalmozódott, megkeményedett lepedék eredménye, amelyet ha nem távolítanak el, akkor elősegíti a patogén mikroorganizmusok szaporodását a szájban. Ez periodontális betegséghez, végül ínygyulladáshoz vezethet. A gyulladt ínyszövet bűzös leheletet okoz, amit ha nem kezelnek, akkor a probléma átterjedhet a fogakra és az állkapocscsontokra, és parodontitishez vezethet, ami legrosszabb esetben fogvesztést és csontromlást okoz.

A súlyos következmények elkerülése érdekében jobb, ha rendszeresen megelőző intézkedéseket teszünk, ami nem is olyan nehéz!

Fogkő megelőzés kutyáknál

A háziállatok fogászati betegségei elleni megelőző intézkedések közé tartoznak a következők:

Higiénia

Rendszeresen ellenőrizd a kutyusod fogait és száját. Ha bármilyen problémát észlelsz, keresd fel az állatorvost.

Megfelelő táplálkozás

Megfelelő táplálkozásA megfelelő étrend kiválasztása és a diéta betartása kulcsfontosságú a kutya egészsége szempontjából. Próbálj meg ellenállni a könyörgő szemeknek, és ne adj neki az ételedből, mert ez hatással lehet később az emésztésére és a fogaira.

Jutalomfalatok

Az egészséges finomságok között vannak olyanok is, amelyek a kutya fogait is ápolják. Össze lehet kötni a kellemeset a hasznossal, a kutya élvezi a csemegét, ami megóvja a fogait egészségét.

Étrend-kiegészítők

A speciális étrend-kiegészítők hatékony megelőző módszert jelentenek a fogkő kialakulása ellen. Ezek porok vagy tabletták formájában kaphatóak, amelyeket az eledelbe kell keverni.

Az étrend-kiegészítőket megelőzésként és a fogkő elleni küzdelem korai szakaszában is használják, azonban az ilyen termékeket az állatorvos segítségével kell kiválasztani.

Megelőző játékok

Az állatkereskedésekben kaphatók olyan speciális játékok is, amelyek segíthetnek a fogkő eltávolításában, miközben a kutya játszik velük. Ezek lehetnek labdák, mesterséges gallyak és csontok is.

Ezek az egyszerű módszerek könnyen beépíthetők a napi kutyaápolási rutinba, segítségükkel megelőzhetőek a súlyosabb a fogászati- és fogínyproblémák, amiknek kezelése amellett, hogy akár komoly fájdalmat is jelenthet kedvencünknek, a pénztárcánkat sem kíméli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/07/logo_orange.png
Rólunk
Budapest, Tinódi u. 5, 1095
06304489793
Mon - Sun: 8AM - 8PM
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://netdogs.hu/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Hírlevél

    bt_bb_section_top_section_coverage_image